Hirdetés

A nyáron két kulcsemberét is elveszíti a pénzügyi problémákkal küzdő Larvik HK kézilabdacsapata, a norvégot két olimpiai bajnokát, Amanda Kurtovicot és Marit Malm Frafjordot a Bajnokok Ligája-címvédő CSM Bucuresti szerződtette.

Cristina Neagu nyári szerződtetése után két újabb igazolásról számolt be a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata: a Bajnokok Ligája címvédője a pénzügyi válsággal küzdő norvég Larviktól megszerezte Amanda Kurtovicot és Marit Malm Frafjordot.

„Nagyon örülök, hogy egy új fejezet nyílik a pályafutásomban, megtiszteltetésnek érzem, hogy Európa egyik legjobb klubjában játszhatom” – nyilatkozta a 25 éves Kurtovic, aki Londonban olimpiai bajnoki címet szerzett, emellett kétszer volt világ (2011-2015) és egyszer Európa-bajnok (2016) a norvég válogatottal.

Hirdetés

Amanda Kurtovic
Amanda Kurtovic
Forrás: AFP/Roberto Schmidt

„Szerettem volna egy új kihívást a karrieremben” – indokolt a váltást a 31 éves Frafjord. A világklasszis beállós 2008-ban és 2012-ben olimpiai bajnok volt, 2011-ben világbajnoki aranyat szerzett, négyszer pedig Európa legjobbja lett a norvégokkal (2006, 2008, 2010, 2016).