Hirdetés

Hetvennél is több ország több mint 3000 cége mutatja be termékeit a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán, a hannoveri CeBIT-en. Hatalmas tömegre számítanak idén: több mint kétszázezren látogatnak el az expóra. Magyarország jelenléte is minden eddiginél nagyobb szabású: a magyar pavilonban, 400 négyzetméteren 21 kiállító mutatkozik be.

Magyarország ideális termelési helyszínnek bizonyult, a következő feladat pedig az, hogy a legideálisabb kutatás-fejlesztési helyszínné váljon. Az ehhez szükséges kormányzati döntések már megszülettek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hannoveri CeBIT-en, a világ legnagyobb informatikai szakkiállításán.

Hirdetés

A magyar pavilon minden eddiginél nagyobb szabású: a szervezők egy valóságos házat építettek fel, konyhával, nappalival, garázzsal, hogy a magyar fejlesztéseken keresztül bemutassák:a digitalizáció megérkezett a mindennapokba,kézzel fogható és a hétköznapok életét megkönnyítő alkalmazásokat eredményezett.

Kovács Zoltán kormányszóvivő kiemelte, hogy a CeBIT-en felépített „magyar ház” ráirányítja a figyelmet arra, hogy a digitalizáció nem „elvont, megfoghatatlan fogalom”.

A kiállítás hétfőn nyitotta meg kapuit és péntekig tart, a szervezők 200 ezer szakmai látogatóra számítanak.